Playa Flamenca

Playa Flamenca ligger i den södra delen av Costa Blanca, strax söder om Torrevieja och bara 40 minuter från Alicantes flygplats . Såsom många urbanisationer längs kusten sträcker sig Playa Flamenca från havet några kilometer in i landet och består av flera bostadsområden, parker, lokala köpcentrum, restauranger och caféer etc.

En av världens mest hälsosamma platser.

Området har över 300 soldagar om året. Klimatet är milt även under vinterhalvåret. De kallaste månaderna ligger den genomsnittliga dagstemperaturen på 15 grader även om det förekommer många dagar med dagstemperaturer över 20 grader. De varmaste månaderna ligger snittemperaturen på 30 grader.

Playa Flamencas gyllene stränder med kristallklara vatten har utsetts med blå flagg med avseende på sin miljö, service och säkerhet. Kustområdet erbjuder fina promenadsträckor längs den varierande kusten av långa stränder och klippområden. Klimatat här är bland det mest hälsosamma i världen, subtropiskt och torrt. De varma och långa somrarna och milda vintrarna gör att man kan njuta av utomhusaktiviteter året om.

WHO har klassat kustremsan som en av världens mest hälsosamma platser. Det beror inte enbart på de många soldagarna och att det under ett år är hundratals fler timmar med dagsljus än i norra Europa. Det beror också på det mikroklimat som råder här, där de många saltsjöarna i området har stor inverkan.

I området finns tre av Spaniens finaste golfbanor. På en av gatorna i direkt anslutning till huset är det varje lördag en stor marknad.  I området finns också äventyrsbad, gocart, lekplatser och flertalet andra aktivitetsmöjligheter.

Ni kommer att trivas i Casa FILIPIVAN!